Mistä työyhteisömme koostuu?

Vasemmalta: Johanna Seppälä, Pirkko Kivikari, Joyce Collin-Kajaala ja Lotta Liehunen

Voimaa laumasta -tiimi koostuu pienyrittäjistä Kanta-Hämeen alueella. Tiimi on moniammatillinen tiimi, jossa käytännön toiminnassa ovat mukana sosionomi/eläintenhoitaja ja työterveyshoitaja. Asiantuntijoina toimivat eläintenkasvattaja/kouluttaja ja toimintaterapeutti. 

Tarjoamme eläin- ja luontoavusteista toimintaa sekä psykoterapiaa ihmisen hyvinvoinnin tueksi. Eläinavusteinen toiminta voi olla esimerkiksi tallissa työskentelyä, eläinten hoitoa, eläinten kanssa seurustelua, kävelyä eläinten kanssa, eläinten valokuvaamista tai muuta oheistoimintaa tilalla.Tarjoamme esimerkiksi TYKY-päiviä, polttareita, uniryhmiä ja eläinten kanssa tapahtuvaa liikuntaa, kuten vaelluksia.

Eläin- ja luontoavusteisen toiminnan on todettu alentavan verenpainetta ja stressitasoa (kortisolitasoa) sekä vähentävän yksinäisyyttä, erakoitumista ja uniongelmia. Se myös motivoi liikkumaan ja vähentää käyttäytymisongelmia (esim. lapsilla ja dementiaa sairastavilla vanhuksilla).

Toimipaikkamme sijaitsevat Hämeenlinnassa ja Hattulassa. Talleissa asustaa eläinavusteiseen toimintaan koulutettuja alpakoita, miniponeja ja miniaaseja. 

Toiminnan ohjaajat ja asiantuntijat

Johanna Seppälä

Johanna on työterveyshoitaja ja psykoterapeuttikoulutettava, joka vastaa toiminnan ohjaamisesta sekä miniaasien kouluttamisesta. Hänellä on vuodesta 2012 lähtien kokemusta eläinavusteisesta toiminnasta  alpakoiden, laamojen, ponien ja miniaasien kanssa. Työterveyshuollossa hän on työskennellyt vuodesta 2005 lähtien.

Keväästä 2019 lähtien Johanna on ottanut vastaan psykoterapia-asiakkaita tallissa tai luonnossa asiakkaan toiveiden mukaan. Psykoterapiasuuntauksena on ratkaisukeskeinen psykoterapia ja tapaamiset asiakkaiden kanssa toteutetaan Hattulassa. Lisää tietoa ja ohjeet ajanvaraukseen: https://minduu.fi/fi/profiili/johanna_seppala

Johanna on kouluttautunut Työterveyslaitoksen terveydenhuollon ammattilaisille suunnatussa koulutuksessa lääkkeettömän unen huollon ohjaajaksi ja tekee uniohjausta sekä yksilöllisesti että ryhmille.

Lotta Liehunen

Lotta on ammatiltaan eläintenhoitaja ja sosionomi. Lotta vastaa toiminnan ohjaamisesta ja alpakoiden sekä laamojen kouluttamisesta.  Lotalla on kokemusta alpakoiden ja laamojen hoidosta vuodesta 2012 lähtien.  Lotta toimii myös Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen hallituksessa ja on jäsenlehden toimituksessa.

Erityistä kokemusta Lotalta löytyy lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Hän on toiminut valmistumisen jälkeen lastentarhanopettajana ja nuorten kuntouttavassa toiminnassa. Koulutuksen lopputyönä hän tutki eläinavusteisen toiminnan vaikutuksia kouluikäisissä lapsissa järjestämällä toimintaa erään kunnan lastensuojelun kanssa yhteistyössä. Lopputyö on luettavissa tästä linkistä


Joyce Collin-Kajaala 

Toimintaterapeutti AMK. Aloittanut ja kehittänyt yhdessä Pirkko Kivikarin kanssa vuonna 2010 alpakka- ja laama-eläinavusteisen terapian mallia, minkä pohjana toimintaterapian viitekehys. Toiminut eläinavusteisena toimintaterapeuttina muun työn ohella v 2010-2015. Vuoden 2015 jälkeen Voimaa Laumasta -tiimin jäsenten asiantuntijana.
Pirkko Kivikari

Toteutti Suomen ensimmäisten alpakoiden maahantuonnin v. 2002 yhdessä ell. Heikki Sirkkolan ja Tuomo Ylitalon kanssa. Alpakan- ja laamankasvatusta vuodesta 2002. Suomenkielinen Alpakkakasvattajan käsikirja v.2003 yhdessä ell Sirkkolan kanssa. Asiantuntija- ja luottamustehtäviä mm. Green Care Finland ry:n hallituksessa ja luennoitsijana, useissa eläinavusteisuuteen liittyvissä hankkeissa, eri medioissa sekä kirjan "Karvaterapiaa" yhtenä kirjoittajana. Moniammatillista eläinavusteista työskentelyä yhdessä eri sosiaali- ja terveydenhoitoalan toimijoiden kanssa vuodesta 2010.

Yhteistyökumppanit


Rockwood alpacas

Toimintatilamme sijaitsevat Rockwood alpacas -tilalla ja heidän kanssaan teemme jatkuvasti yhteistyötä. Toiminnassamme käytämme myös heidän eläimiään. Lisää heidän toiminnastaan ja tilasta voi käydä tutustumassa heidän sivuillaan


Hevostoiminta Valkas/SatuAasin talli


Lopella sijaitsevan yrittäjän Satu Valkaksen kanssa järjestämme yhteistyössä eläinretkiä ja luentoja eläinavusteisesta työstä. Lisää heidän toiminnasta ja tilasta voi käydä tutustumassa heidän sivuillaan.