Mistä työyhteisömme koostuu?

Vasemmalta: Johanna Seppälä, Pirkko Kivikari, Joyce Collin-Kajaala ja Lotta Liehunen

Voimaa laumasta -tiimi koostuu pienyrittäjistä Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella. Tiimi on moniammatillinen tiimi, jossa käytännön toiminnassa ovat mukana sosionomi/eläintenhoitaja ja työterveyshoitaja. Asiantuntijoina toimivat eläintenkasvattaja/kouluttaja ja toimintaterapeutti. 

Tarjoamme eläin- ja luontoavusteista toimintaa sekä psykoterapiaa ihmisen hyvinvoinnin tueksi. Eläinavusteinen toiminta voi olla esimerkiksi tallissa työskentelyä, —eläinten hoitoa, —eläinten kanssa seurustelua, —kävelyä eläinten kanssa, eläinten valokuvaamista tai muuta oheistoimintaa tilalla.Tarjoamme esimerkiksi —TYKY-päiviä, polttareita, uniryhmiä ja eläinten kanssa tapahtuvaa liikuntaa, kuten vaelluksia.

Eläin- ja luontoavusteisen toiminnan on todettu alentavan verenpainetta ja stressitasoa (kortisolitasoa) sekä vähentävän yksinäisyyttä, erakoitumista ja uniongelmia. Se myös motivoi liikkumaan ja vähentää käyttäytymisongelmia (esim. lapsilla ja dementiaa sairastavilla vanhuksilla).

Konkreettiset toimipaikkamme sijaitsevat Toijalassa ja Hattulassa, mutta eläimet tulevat myös asiakkaiden luokse. Talleissa asustaa eläinavusteiseen toimintaan koulutettuja alpakoita, laamoja, miniponeja ja miniaaseja. 

Toiminnan ohjaajat ja asiantuntijat

Johanna Seppälä

Johanna on työterveyshoitaja/psykoterapeuttikoulutettava, joka vastaa toiminnan ohjaamisesta sekä miniaasien kouluttamisesta. Hänellä on kahdeksan vuoden kokemus eläinavusteisesta toiminnasta  alpakoiden, laamojen, ponien ja miniaasien kanssa.

Erityisvastuualueena lääkkeettömän unen huollon kurssit. Johanna on kouluttautunut Työterveyslaitoksen terveydenhuollon ammattilaisille suunnatussa koulutuksessa lääkkeettömän unen huollon ohjaajaksi. Työterveyshuollossa hän on toiminut noin 13 vuoden ajan. Keväästä 2019 lähtien Johannalle on mahdollista varata psykoterapia-aikoja. Psykoterapiasuuntauksena on ratkaisukeskeinen psykoterapia ja tapaamiset asiakkaiden kanssa toteutetaan Hattulassa. 


Lotta Liehunen

Lotta on ammatiltaan eläintenhoitaja ja sosionomi. Lotta vastaa toiminnan ohjaamisesta ja alpakoiden sekä laamojen kouluttamisesta.  Lotalla on yhdeksän vuoden kokemus alpakoiden ja laamojen hoidosta.  Lotta toimii myös Suomen alpakka- ja laamayhdistyksen hallituksessa ja on jäsenlehden toimituksessa.

Erityistä kokemusta Lotalta löytyy lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Hän on toiminut valmistumisen jälkeen lastentarhanopettajana. Koulutuksen lopputyönä hän tutki eläinavusteisen toiminnan vaikutuksia kouluikäisissä lapsissa järjestämällä toimintaa erään kunnan lastensuojelun kanssa yhteistyössä. Lopputyö on luettavissa tästä linkistä


Joyce Collin-Kajaala 

Toimintaterapeutti AMK. Aloittanut ja kehittänyt yhdessä Pirkko Kivikarin kanssa vuonna 2010 alpakka- ja laama-eläinavusteisen terapian mallia, minkä pohjana toimintaterapian viitekehys. Toiminut eläinavusteisena toimintaterapeuttina muun työn ohella v 2010-2015. Vuoden 2015 jälkeen Voimaa Laumasta -tiimin jäsenten asiantuntijana.
Pirkko Kivikari

Toteutti Suomen ensimmäisten alpakoiden maahantuonnin v. 2002 yhdessä ell. Heikki Sirkkolan ja Tuomo Ylitalon kanssa. Alpakan- ja laamankasvatusta vuodesta 2002. Suomenkielinen Alpakkakasvattajan käsikirja v.2003 yhdessä ell Sirkkolan kanssa. Asiantuntija- ja luottamustehtäviä mm. Green Care Finland ry:n hallituksessa ja luennoitsijana, useissa eläinavusteisuuteen liittyvissä hankkeissa, eri medioissa sekä kirjan "Karvaterapiaa" yhtenä kirjoittajana. Moniammatillista eläinavusteista työskentelyä yhdessä eri sosiaali- ja terveyenhoitoalan toimijoiden kanssa vuodesta 2010.

Yhteistyökumppanit


Rockwood alpacas

Toimintatilamme sijaitsevat Rockwood alpacas -tilalla ja heidän kanssaan teemme jatkuvasti yhteistyötä. Toiminnassamme käytämme myös heidän eläimiään. Lisää heidän toiminnastaan ja tilasta voi käydä tutustumassa heidän sivuillaan


Hevostoiminta Valkas


Lopella sijaitsevan yrittäjän Satu Valkaksen kanssa järjestämme yhteistyössä eläinretkiä ja luentoja eläinavusteisesta työstä. Lisää heidän toiminnasta ja tilasta voi käydä tutustumassa heidän sivuillaan.